Bröllop i Turinge kyrka och Nykvarns hembygdsgård

Underbara Nina och Robert kontaktade mig och ville ha mig som sin bröllopsfotograf, som många andra valde de Kärlekspaketet. Det är lite som att plocka ut russinen ur kakan och det kan väl bara vara rätt! Vi fotograferade först i kyrkan denna gång och tog porträttsessionen medan gästerna väntade. Vi planerade in en och en halv timme men hade så skoj att vi inte kunde sluta. Gästerna som det nog inte gick någon nöd på fick tåligt vänta tills vi var klara. Väl investerad tid och några av sommarens vackraste bilder kom till denna eftermiddag i slutet av augusti.

Nykvarns hembygdsgård kände jag till sedan innan, men inte viken fantastiskt fin miljö det var där för porträtt. Nina och Robert var så himla fina och söta ihop. Tillsammans med det vackra augustiljuset och den vackra miljön var jag lyrisk och inspirationen infann sig helt klart. redan på morgonen hade jag varit på plats för att reka miljöerna så jag visste precis vad jag ville göra, jag är så glad att Nina och Robert inte ville runda av utan tog sig tid att fotografera alla miljöer jag hade tänkt ut. Jag släppte in brudparet till lyckliga bröllopsgäster som äntligen kunde få sätta sig till bords, sedan rullade jag hemåt alldeles nöjd efter sommarens sextonde bröllop.

Bröllop på Mauritzberg slott

Bröllop på Mauritzberg slott

 

Sofia och Christian hörde av sig via formuläret på min webbplats och hjärtat skuttade till, för de skulle fira sitt bröllop på  Mauritzberg slott. Hur underbart låter inte det?

Vi följde upp med ett möte och de ville gärna boka min stylist, Beauty by Tilde, så Tilde var också med på mötet. Vi pratade igenom önskemål från Sofia och Christian och jag berättade om hur jag arbetar på bröllop, det klickade verkligen fint och jag blev bokad tillsammans med Tilde.

När bröllopsdagen äntligen infann sig reste jag iväg från Stockholm tidigt på morgonen tillsammans med min assistent. Vädret var fint men blåsigt, det var till och med storm längre ned längs kusten vid Österlen. Men solen strålade mot gråa moln över Östersjön så ljuset blev sådär skimrande av grått, gult och grönt. Havet invid Mauritzberg hade en vacker gröngul färg med blått glitter i medans solljuset växlande mellan varma gula toner och svalare grå. Det kändes magiskt och ett värdigt väder för detta höstbröllop. Sista helgen i September.

Som jag alltid gör, tog jag god tid på mig att reka miljöerna kring slottet. Det var för att hinna med detta som jag reste iväg så tidigt från Stockholm. Nya miljöer kräver extra god tid och jag strosade runt i mer än två timmar med min kamera och skissblock. Jag tycker om att vara väl förberedd för mina bilder skall vara i toppklass. Jag är självkritisk och sällan helt nöjd, men jag anstränger mig verkligen och jag älskar det!

Porträttsessionen kom igång och Sofia kändes lite nervös, mer än vad jag brukar uppleva hor mins brudar. Det berodde säkert på att stylingen drog ut på tiden då Sofia ville ändra om uppsättningen. Då känns det bra att vara lugn och veta exakt vad jag vill, då är det lättare att ha kul tillsammans och Sofia slappnade av efter en stund. Vi provade ett antal olika miljöer, det är lite av min grej som fotograf att lägga  lite extra fokus på detta. Jag ser alltid till att planera med marginaler, för det sista jag vill är att stressa brudparet. Det ska vara en njutning och faktiskt får jag ibland höra senare från mina brudpar att detta blev den bästa och mest minnesvärda delen av deras bröllopsdag! Gissa om jag känner mig nöjd och stolt då?

Efter porträttsessionen bar det av till den vackra lilla landbygdskyrkan. Njut nu av bilderna, de berättar vidare om denna vackra höstdag, om ett slott.. och är det inte en prins med sin prinsessa där också? När middagen tog vid lämnade jag scenen för att kryssa hemåt genom landskapet. Medan solen sakta sänkte sig och spred sitt gyllene ljus. Bakom oss fortsatte festen, skratten och kärleken.

Pre-Shoot på Skokloster!

Pre-Shoot!

Att ses innan bröllopet för en Pre-Shoot är lyxigt och kul!

Här har man chans att leva ut lite extra och hitta på något skoj. Det kan vara i en fräck miljö, romantiskt eller något som bryter av. Något spektakulärt eller något som är personligt.

Detta par är mycket förtjusta i Skokloster så jag föreslog att vi skulle vara där. Denna gång passade vi på att göra bilderna fina och klassiska för att matcha den fantastiska miljön.
Brudparet testade sin stylist inför bröllopet och fina butiken Little Fairies lånade ut klänningar för jag samarbetar med dom.

Hur vill du ha din Pre-Shoot?

Kontakta mig så pratar vi om det!

 

Begär prislista

Anna och Bassams bröllop i Högalids kyrka och Kristinehovs Malmgård

ANNA OCH BASSAMS BRÖLLOP I HÖGALIDS KYRKA MED FEST PÅ KRISTINEHOVS MALMGÅRD

När Bassam kontaktade mig blev det ett långt och roligt samtal om bröllop och om fotografi. Bassam som älskar fotografi och har det som sin hobby utsåg mig som förstahandsval och hoppades jag var tillgänglig deras datum. Smickrad tackade jag ja och lovade Bassam att han skulle få bilderna också i RAW.format. Det är ett proffsformat som innehåller mer information än andra format, men som inte heller går att läsa in om man inte har rätt programvara. Detta är något fotografer nästan uteslutande brukar säga nej till. Bassam förstod när jag förklarade att bilderna är bara klara till 50% när bilden är tagen. Efterbehandlingen är minst lika stor del av jobbet och inga fotografer vill lämna ifrån sig bilder man inte är nöjd med. Samtidigt ville jag ju gå Bassam tillmötes för hand stora intresses skull och erbjöd honom båda. Både bilderna iordningställda och bilderna i RAW-format. För att dessa är så stora fick Bassam lämna över en bärbar hårddisk jag kunde föra över dessa på. Så fick det bli.

Bröllopsdagen kom och första gången vi träffades, vi hade inte setts innan för konsultationsmöte. Den vita limousinen svängde upp på Högalidsgatan, detta var innan jag öppnat min studio på Långholmsgatan som ligger just runt knuten. Anna var så vacker och hade fått håret gjort av Marwan ”Marre” Hitti på Salong Bangs (eller om det var Marcella, jag är lite osäker). Annas hår var som en dröm och många brudar har önskat lägga håret just efter mina bilder på Anna, se bilderna!

Som vanligt hade jag noga rekat miljöerna och denna gång var det Högalidsparken som gällde. Just som jag rekade och klev in i kyrkan fick Rickard och konfirmandgänget där syn på mig, de ville så gärna att jag skulle göra gruppbild på konfirmanderna. Jag hade tid och gjorde det gärna, mot ett löfte att jag skulle få komma upp i ett av kyrkans höga torn vid tillfälle. Jag hade en bildidé jag fortfarande tänker att jag vill förverkliga någon dag. Kanske som en Pre-Shoot inför ett bröllop. Högalids församling blev så nöjda att de nu anlitar mig så snart de har en ny konfirmandgrupp. Det har också spridit sig till Sofia kyrka och Maria Magdalena. Hur roligt som helst och faktiskt gjorde jag en sådan konfirmandbild idag och jag tänkte jag måste ju skriva något om Högalids kyrka.

Anna och Bassam vigdes i det nedre kapellet som är väldigt mörkt. Vi brukar prata om att Seglora kyrka är mörk och Grekiska kyrkan, men här var jag lycklig att jag kunde rigga upp flera blixtar, så det blev riktigt fina bilder.

Javisst ja, Anna och Bassam svängde upp med sin limmo och vi gjorde porträttsessionen i lugn och ro, fotograferade best men, tärnor och hade så himla skoj. Alla par jag fotograferar fastnar i hjärtat och detta par och deras vänner lite extra mycket.

En perfekt festplats när man viger sig på Södermalm är Kristinehovs Malmgård! Från Högalids kyrka är det bara tvärs över gatan dit. Det är ett sånt fint ställe ett eget hus om två våningar med gård och paviljonger. Festlokalen tar ett ganska stort sällskap, barnen kan springa på gården och det är alltid skönt att varva med lite luft. Anna anlände iförd kimono och vi passade på att göra fler bröllopsporträtt. Kvällen byttes till natt och klockan 23 hade jag jobbat tolv timmar i sträck, fotograferat ringar, blommor, gäster, festen och var ganska vimmelkantig. Nöjd stannade jag ändå till och tog några bilder på himlen och månen som hägrade ovanför Högalids kyrka innan jag nöjd och lycklig åkte hem med alla fina bilder.

 

/Björn