Bröllopsfotograf Stockholm

Bröllopsfeber på Bröllopsmässan

Bröllopsfotograf - Little Fairies

Bröllopsfotograf – Little Fairies

Förra helgen var det bröllopsmässa på Grand Hotel och nu är det bröllopsmässa i Nacka!

Bröllopsmässan Grand Hotel hittar ni här: www.brollopsmassan.se/
Bröllopsfeber heter mässan i Nacka, den hittar ni här: www.brollopsfeber.se/

Efter två härliga mässor i Spegelsalen på Grand Hotel har jag sagt upp min monterplats. Jag saknar det men samtidigt som jag älskar det måste jag också tänka på att en bröllopsfotograf också är en företagare. På mässan har jag bokat några bröllop och det är ju superroligt, men samtidigt har jag sedan fått tacka nej flera gånger om på dessa bokade datum. Samtidigt kan jag utnyttja mässhelgen till att göra vad jag älskar, fotografera.

Saknade du mig på mässan och ville se vad jag är för en filur? Jag saknar alla härliga möten det brukar bli. Förra året noterade jag mer än tvåhundra meiladresser att återkomma till.

Nu låter det som att jag är bortskämd, men jag arbetar hårt och är genuint lycklig för de som bokar upp mig som fotograf. Varje bröllop gör jag mitt yttersta. Jag planerar noga och är alltid en smula pirrig. Det hör till, det ska vara så, ett bröllop är någonting väldigt speciellt och skall vårdas ömt.

För mig allting viktigt! Från första kontakt, tills allt är levererat och klart. Det är viktigt att brudpar och gäster mår bra och tycker om att ha mig omkring sig. Det är viktigt att vara osynlig i kyrkan utan att missa ett ögonblick. Det är viktigt med kvalité på allt jag gör. Det är viktigt att hålla vad jag lovar. Det är viktigt att ert bröllop blir bättre än om jag inte varit där. Att bilderna blir top notch.

Detta är min webbsida för bröllop, jag kallar mig annars för Björn Fotograf och finns med min studio i Hornstull. Jämte Björn Fotograf, har jag lagt till mig med ”Bilder med Hjärta”. För det är det jag handlar om. Jag är en varm och lättsam person som älskar människor. Jag behandlar människor med hjärta och jag fotograferar med en blick för värme, kärlek och humor.

Saknade du mig på mässan, eller nu tycker att du önskar vi kunde mötts där? Hör av dig, så bjuder jag på en fikastund i studion i stället. Då får ni prata igenom ert bröllop med mig, berätta hur ni tänkt er att allt ska vara. Jag bidrar med tips och kan validera ert körschema. Söker du något, som exempelvis en bra stylist, rätt bil eller vill prata om olika festplatser; kan ni göra det med mig. Jag vet efter många år som bröllopsfotograf, vilka som är bra och kan guida er en bit på vägen.

Under mötet berättar jag om hur jag arbetar som fotograf och lyssnar på önskemål. Vi lär känna varandra lite. Efter mötet sätter jag ihop ett bokningsförslag till er, baserat på vad vi pratat om och skickar till er per mail. Ni kan överväga i lugn och ro och vill ni boka, gör ni det online genom att godkänna mitt förslag.

Hur låter det? Jag hoppas ni tycker att det är en bra idé. Jag kan ofta ses en helg, en kväll eller under en lunch. Då blir det lättare för er och jag tycker alltid det är roligt att ses!

Mvh
Björn Mattisson

 

Magisk fotodag i studion med fen Glittra och loppis!

Under loppmarknaden ”Nordens största loppis” hade vi aktiviteter i studion! Fen Glittra ansiktsmålade och pudrade barnen med glittrigt älvstoft. Fotografen fick också älvstoft på dig och fotograferade alla älvor gratis! Här kommer några av bilderna.

Dela gärna på era FB-sidor! Klicka på en bild och sedan på play – för en bildspel!

 

 

 

 

Barnfotograf på Södermalm

Barnfotograf på Södermalm

Barnfotograf i Stockholm

Barnfotograf i Stockholm

Barnfotograf i Hornstull

Barnfotograf i Hornstull

Barnfotograf i Stockholm

Barnfotograf i Stockholm

Barnfotograf i Stockholm

Barnfotograf i Stockholm

Barnfotograf på Södermalm

Barnfotograf på Södermalm

Barnfotograf i Stockholm

Barnfotograf i Stockholm

Barnfotograf i Stockholm

Barnfotograf i Stockholm

Barnfotograf i Stockholm

Barnfotograf i Stockholm

 

Gravidmagefotografering

I den fina studion på Långholmsgatan 5 i Hornstull fotograferar jag Barn och Familj!

Gravidmagefotografering är något man inte bör missa, jag har träffat så många föräldrar som säger så. När man är mitt i det och man längtar efter sitt barn är det lätt att glömma hur magiskt det är, och sedan är det försent.

Barn växer så fort

Boka in dig idag

Kontaktformulär

Investering - Pris

Investering - Pris

Investera i en riktig fotografering och få en rolig stund med familjen på köpet. I studio sker saker på barnens villkor, vi tar tid på oss och leker oss fram.

Produkter och Digitala filer

Produkter och Digitala filer

Hos Björn Fotograf kan du investera exklusivt i stora grupper och album eller fånga guldkornen i prislistan. Beställer du en produkt medföljer den digitala filen. Du kan också välja enbart digitala filer.

Gravidmage

Gravidmage

Bilder av längtan, närhet och kärlek. Visa kärleken till ert barn och kombinera det med er nyföddfotografering. Se fler bilder här!

Nyföddfoto

Nyföddfoto

När de allra minsta kommer är det andakt i studion. Bäst är att komma när barnet är mellan fem och tio dagar. Vi har korgar, vaggor, filtar och fina props att använda. Boka upp tiden innan förlossningen och hör av er när ni är på BB, så justerar vi om det behövs.

Tremånadersfoto

Tremånadersfoto

Glädjen och viljan är så underbar att se när ert barn har blivit några månader. Det skiljer mycket mellan de olika stegen i utvecklingen och vill man ha med hela resan är tremånadersfotograferingen ett viktigt steg.

Halvårsfoto

Halvårsfoto

Det är så gulligt när barnen kommit igång med krypandet och kan sitta. Min egen mormors gamla stol är en favorit som passar perfekt. Dom små älskar den!

Ettårsfoto

Ettårsfoto

Barn med spring i benen är så skoj! Vi låter barnen ha skoj eller mysigt, beroende på humör och barn. Många barn behöver lite tid på sig innan de vågar släppa mammas trygga famn i en ny miljö. Det är ok, för här arbetar vi i lugn och ro.

Familjefotografering utomhus

Familjefotografering utomhus

Fotograferingar utomhus är skoj och bilderna blir härliga! Nära studion finns både Långholmen och Högalidsparken.

Dop

Dop

Vi på bröllopsfoton är gärna med och fotograferar ert dop! Se här bilder från Grekiska Kyrkan i Stockholm! Förutom dop älskar vi kulturer och traditioner.

Studentfoto

Studentfoto

Studentporträtt kanske inte räknas till barnfoto? Men som fotograf finns jag kvar för nästa steg i livet. CV-porträtt inför första arbetet, kanske dejtingporträtt innan man hittar sin kärlek i livet, bröllop.. och så startar resan om igen! Björn Fotograf och brollopsfoton.se älskar människor. Stora som små, i studion, utomhus, i arbetslivet och privat. Varmt välkommen att ta kontakt!

Bröllop i Högalids kyrka med fest på Kristinehovs malmgård

ANNA OCH BASSAMS BRÖLLOP I HÖGALIDS KYRKA MED FEST PÅ KRISTINEHOVS MALMGÅRD

När Bassam kontaktade mig blev det ett långt och roligt samtal om bröllop och om fotografi. Bassam som älskar fotografi och har det som sin hobby utsåg mig som förstahandsval och hoppades jag var tillgänglig deras datum. Smickrad tackade jag ja och lovade Bassam att han skulle få bilderna också i RAW.format. Det är ett proffsformat som innehåller mer information än andra format, men som inte heller går att läsa in om man inte har rätt programvara. Detta är något fotografer nästan uteslutande brukar säga nej till. Bassam förstod när jag förklarade att bilderna är bara klara till 50% när bilden är tagen. Efterbehandlingen är minst lika stor del av jobbet och inga fotografer vill lämna ifrån sig bilder man inte är nöjd med. Samtidigt ville jag ju gå Bassam tillmötes för hand stora intresses skull och erbjöd honom båda. Både bilderna iordningställda och bilderna i RAW-format. För att dessa är så stora fick Bassam lämna över en bärbar hårddisk jag kunde föra över dessa på. Så fick det bli.

Bröllopsdagen kom och första gången vi träffades, vi hade inte setts innan för konsultationsmöte. Den vita limousinen svängde upp på Högalidsgatan, detta var innan jag öppnat min studio på Långholmsgatan som ligger just runt knuten. Anna var så vacker och hade fått håret gjort av Marwan ”Marre” Hitti på Salong Bangs (eller om det var Marcella, jag är lite osäker). Annas hår var som en dröm och många brudar har önskat lägga håret just efter mina bilder på Anna, se bilderna!

Som vanligt hade jag noga rekat miljöerna och denna gång var det Högalidsparken som gällde. Just som jag rekade och klev in i kyrkan fick Rickard och konfirmandgänget där syn på mig, de ville så gärna att jag skulle göra gruppbild på konfirmanderna. Jag hade tid och gjorde det gärna, mot ett löfte att jag skulle få komma upp i ett av kyrkans höga torn vid tillfälle. Jag hade en bildidé jag fortfarande tänker att jag vill förverkliga någon dag. Kanske som en Pre-Shoot inför ett bröllop. Högalids församling blev så nöjda att de nu anlitar mig så snart de har en ny konfirmandgrupp. Det har också spridit sig till Sofia kyrka och Maria Magdalena. Hur roligt som helst och faktiskt gjorde jag en sådan konfirmandbild idag och jag tänkte jag måste ju skriva något om Högalids kyrka.

Anna och Bassam vigdes i det nedre kapellet som är väldigt mörkt. Vi brukar prata om att Seglora kyrka är mörk och Grekiska kyrkan, men här var jag lycklig att jag kunde rigga upp flera blixtar, så det blev riktigt fina bilder.

Javisst ja, Anna och Bassam svängde upp med sin limmo och vi gjorde porträttsessionen i lugn och ro, fotograferade best men, tärnor och hade så himla skoj. Alla par jag fotograferar fastnar i hjärtat och detta par och deras vänner lite extra mycket.

En perfekt festplats när man viger sig på Södermalm är Kristinehovs Malmgård! Från Högalids kyrka är det bara tvärs över gatan dit. Det är ett sånt fint ställe ett eget hus om två våningar med gård och paviljonger. Festlokalen tar ett ganska stort sällskap, barnen kan springa på gården och det är alltid skönt att varva med lite luft. Anna anlände iförd kimono och vi passade på att göra fler bröllopsporträtt. Kvällen byttes till natt och klockan 23 hade jag jobbat tolv timmar i sträck, fotograferat ringar, blommor, gäster, festen och var ganska vimmelkantig. Nöjd stannade jag ändå till och tog några bilder på himlen och månen som hägrade ovanför Högalids kyrka innan jag nöjd och lycklig åkte hem med alla fina bilder.

 

/Björn

Sicilien! Destination wedding!

Underbara värld! Så väldigt tacksam för bokningarna som trillar nu och bröllop jag verkligen ser fram emot därtill!

 

Jag har många brudpar med internationell touch, från Irland, USA, Mexico.. det är härligt med kulturmix och jag pratar gärna engelska. Fast ibland blir jag helt snurrig och pratar engelska med de som vill prata svenska och tvärtom, jag hoppas det ses som charmigt; man har ju faktiskt en del att hålla rätt på som fotograf :)..

Jag är lite speciellt glad att jag nu börjar boka bröllop utomlands. Inte mindre än i Taromina på Sicilien! Det kommer bli helt magiskt!

Visar här en bild på ett franskt par som var gäster till ett bröllop på Stallmästaregården i somras. Jag tycker den utstrålar en sån fin värme.

 

16082013-_D3_1058

Satt och bläddrade igenom bilder..

Kunde inte slita mig från att redigera denna bild lite. Brudparet har gömt sig och väntar på att kliva ut på kyrktrappan så fort alla gästerna klivit ut ur kyrkan (Botkyrka kyrka). Tyckte det blev ett bra exempel på avancerad retusch. Här har jag trollat bort bordet.

Bröllopsmässan – Grand Hotel

Äntligen!

Redo för tre dagar på Bröllopsmässan, Grand Hotel! Det kommer bli så kul att möta alla blivande brudpar!

Nya prislistan tryckt och den blev riktigt snygg! Printar, pennor, ljus, massor med småfix fixat.. så nu hoppas jag kunna få till en fin monter!

Kommer du förbi? Jag står i spegelsalen!

På lördagen har jag med mig Mathilde Hylander i montern (stylist) och på söndagen är Caroline Lekstrom med (solist)!

Mitt emot mig finns Little Fairies festkläder och min bröllopskoordinator Right Style kommer sitta i ett separat rum för att ge rådgivning!

Nu är det spännande! Hoppas vi ses!

/Björnfotograf

 

Bröllopsmässan Grand Hotel

Musikhjälpen – Alla tjejer har rätt att överleva sin graviditet!

Alla tjejer har rätt att överleva sin graviditet!

Det är Musikhjälpens tema i år.

Denna bröllops och familjefotograf bidrar i år med att auktionera ut fotokonst!
Tradera betalar pengarna från auktionen direkt till Musikhjälpen och du som är med och budar kan få fotokonst som jag levererar till dig.

Se auktionen via länken nedan. Hjälp mig också att dela och gilla så hjälps vi åt för ett så stort bidrag som möjligt!

Varmt Tack!

Alla tjejer har rätt att överleva sin graviditet!

http://www.tradera.com/item/2301/197832617/fotokonst-av-fotograf-bjorn-mattisson-for-musikhjalpen

 

Alla tjejer har rätt att överleva sin graviditet!

Alla tjejer har rätt att överleva sin graviditet!

Celia och Joakims bröllop på Stallmästaregården!

Såhär skriver Louise, bröllopskoordinator på Right Style om Celia och Joachims fina bröllop på Stallmästaregården i somras.

Anlita gärna Right Syle. En bröllopskoordinator behöver inte vara så dyrt som man kanske kan tro. Louise har olika lösningar från helhetskoordinering till telefonsupport.

 

Celia och Joakims fantastiska bröllop!

Så här när vintern börjar närma sig och det är riktigt kallt och blåsigt ute minns jag tillbaka på ett av sommarens favoritbröllop!

Celia och Joakim träffades första gången i Spanien och det var kärlek vid första ögonkastet. Vigseln hölls i Seglora kyrka på Skansen och med många härliga och färgsprakande gäster som reste från olika delar av världens hörn då. Extra roligt var det vid fotograferingen och videofilmningen på kyrkbacken att samla alla till en gemensam gruppbild med turister som smygtittade på avstånd och trodde att vi höll på att spela in en film! Eftersom Celia har Mexikanskt påbrå så hyrdes det in ett Mariachi liveband som började spela som en överraskning för gästerna när brudparet gjorde entré. Alla gästerna dansade och sjöng med i sångerna och stämningen var verkligen på topp! Vi fick vara med från början och hjälpa till med all planering och koordinering. Vi fick även vara med och skapa blomsterarrangemang och dekor till bordsdukningen, fotohörnan, godisbordet, presentbordet m.m.

Här får ni se några av bilderna från dagen tagna av duktiga Björn Mattisson.

 

Here are some pictures of one of last summers favorite weddings. Celia and Joakim got to know eachother in Spain and it was love at first sight.

The beautiful ceremony was held at Skansken, Seglora Church. The guests had arrived from many different places all around the world and it was a lovely high energy vibe going on. Extra funny when some of the Skansen tourists were glancing at us and thougt we were producing a movie while shooting the pictures outside the church. (Skansen for you who dosent know is an open air museum and one of Stockholm biggest attractions for tourists during summer).

The wedding continued afterwards at Stallmästaregåden with drinks, dinner and dancing. Since Celia has Mexican origins we had a Mariachiband playing when the couple arrived and it was a great success! All the guests started to dance and sing a long in the songs, this was great! We helped the bride and the groom with all the planning and coordination on the wedding day flower and wedding decor on the tables, gift table, photo corner and more..

Enjoy some of the pictures from the wedding taken by Björn Mattisson!

Så himla glad för de fina ord jag fick av Miko, som gifte sig med vakra Nina på Hågelby i somras:

”Björn was the first photographer we booked. Every bride needs to have Björn with her on her special day.

Björn was very responsive and flexible in working with us and made everything so easy. Björn & his assistant (Sandra) arrived early and stayed late and took control, which made it easy for our families to follow his lead. Björn really knows how to utilize the people and details of the space.

Every picture was breathtaking, one more beautiful than the next. You can see the personality of our loved ones in each picture, and you can tell that he takes pride in what he does. He was the most important part of the wedding. Most importantly he has HEART. What else can I say, but book him now!

PS/ Honestly I wanted to skip the preparation pictures and MAN! Was I wrong. They looked absolutely stunning!”

En modevisning som gav inspiration inför vårens fester, bröllop och event.

Viva Spring 2013

Underbara Jennie på More is More anordnade eventet Viva Spring 2013 i sitt Showroom på Olofsgatan 18 i Stockholm!

En exklusiv & färgsprakande kväll!

Visning med underkläder från
Madame Blanche och vackra klänningar från svenska designern Frida Jonsvens.

Kvällens makeup och hår:

Kay L
Maggie Gelush
Karin Löfgren

En modevisning som gav inspiration inför vårens fester, bröllop och event.

Härliga sommar!

Underabara sommar!

Trots att det bara är i börjag av mars har jag redan fått boka sju fina bröllop och flera Pre-Shoots till det.
Dessutom kommer jag gå kurs med två av sveriges bästa bröllopsfotografer alldeles snart innan säsongen drar fart.

Bröllop i äppellundar, bröllop på slott, vigsel på en flotte! Saltsjöbaden, Skokloster och en rad nya och gamla fina ställen.
Jag lovar er massor av fina bilder framöver och det ska bli så roligt att träffa er därute på dessa härliga bröllop!

Måna av er har fått hjälp att hitta stylist, festkläder, festplats, vigselförrättare och andra kontakter jag har. Det är kul att hjälpa till.

Inför denna säsong har jag också införskaffat ett stort sindenvitt fint paraply som jag hyr ut för en bråkdel av vad det kostar att köpa.
Så har ni en detalj mindre att tänka på! Men sommaren kommer bli solig, så det är bara som en trygghet det ligger med i bilen.

Jag har också infört ett nytt galleri där era gäster kan beställa printbilder enkelt, det brukar alltid vara någon som vill ha det.
Gå in och registrera din mailadress på ditt bröllop under ”Mina Bilder” i menyn.

Väl mött!

Bröllopsfotograf Björn Mattisson

Dagens bild

Det är inte så ofta jag gör hembesök och riggar min fotostudio privat hemma hos någon, men det är himla roligt. Jag tror också det är en bra lösning för lite mindre barn som känner sig tryggare och slappnar av på bilderna. Utrymme för lite lek och skoj är alltid bra.

Dagens bild blir denna bild på Jannices härliga barn! Jag lovar att det blev några skojbilder med, men det var detta vi var ute efter.

Pris 2 450 kr inkl moms!

Jannices härliga familj

Paraply till bröllopet? Tänk om det blir regn!

Svenska somrar är ju som de är och ibland regnar det.

Som bröllopsfotograf är jag inte orolig för regn, jag har kameror som klarar av det och dessutom är ljuset ofta fint!
Ja, hällregnar det kan jag ändra uppfattning :)..

Hursomhelst, ett paraply till bröllopet ska vara stort så båda får rum under det (ja det blir mysigt). Därför finns det bröllopsparaplyer!
De kostar ca 800 kr och det kan ju kännas som en onödig kostnad för bara en dag och kanske behövs det inte ens. Det är stressigt nog när man kommer på alla extra detaljer som ska fixas och bara dyker upp några dagar innan bröllopet.

Därför har jag köpt ett paraply till er! Jag har med det i bilen och regnar det får ni hyra det för den blygsamma summan 150 kr. Låter det ok?
Det är skimrande pärlemovitt och passar alla klassiska stilar.

Vill du ändå ha ett själv och kanske inte har bokat denna omtänksamma fotograf? Köp det hos LittleFairies.se på nätet eller i deras butik!

bjornfotograf.se-01092012-5D3_8386

Nya bröllopsalbumen har kommit

 

image

Äntligen har mina nya bröllopsalbum kommit så jag kan visa hur de ser ut på kommande möten med er blivande brudpar!

De är superfina! Det är premiummodellen, flat-lay får ni vänta lite till på. Ni som redan bokat får känna och titta under er Pre-Shoot eller på bröllopsdagen.

Vin till Bröllop – Gladivin.se

När man planerar bröllop vill man ju tänka på allt, från stort till smått.

Att välja vin är en av alla saker som spelar in och gör skillnad, att man väljer ett dyrare vin behöver inte heller betyda att det är mer rätt.
Vinet ska passa till respektive maträtt och det ska tåla att stå orört när det tidvis kan bli flera tal att lyssna på.

Oavsett om ni arrangerar allt själva, eller via er festplats – kan ni konsultera proffs och här rekommenderar jag ”Glad i Vin”!

Gladivin.se är en en liten men naggande god vinimportör. Deras slogan “Vi väljer – Du njuter” säger mycket om vad det handlar om.

De arrangerar provningar, men hjälper dig även gärna rätt inför ert bröllop. Vinerna beställs hos dom och hämtar ut på det Systembolag ni väljer.
Eller då om det går via er arrangör/festplats.

Caddilac 1968

2Brides

Fastän jag jobbat mycket med bild och fotograferat många lyckade bröllop, gäller det att ständigt utvecklas.

Jag går kurser i olika former, diskuterar i grupper, inspireras av kollegor välden över; men nu kommer jag också delta i workshops.

2Brides är två härliga tjejjer som är erkänt duktiga bröllopsfotografer. Varje år anordnar de workshops där vi möts några fotografer, tränar på och diskuterar vår bröllopsfotografi.

Jag har anmält mig för kursen nästa vår och de ska bli superkul. De har kört detta i flera år, men jag är den första killen som anmält sig! Efter det vågade visst fler killar hänga med, kul att starta en trend.
Jag är säker på att det kommer synas i bilderna till nästa år att jag påverkas av workshopen. Vem vet, kanske jag kan ta lika bra betalt som de gör vad det lider. Det handlar om mer än att vara en riktigt duktig fotograf, det handlar om hela upplevelsen av mig som fotograf. Det är sånt som sprider ringar på vattnet!
Fast de tjugo bröllop jag fotograferat under de senaste två åren är lika många som jag gjort under alla mina år innan.. så jag är väl på rätt väg?

Nästa säsong kommer bli grymt bra med många härliga roliga bröllop och upplevelsen av att ha mig som fotograf!

Karolina och Alexanders vigsel på Vaxholms Kastell

En dag under molnen som regnat två dygn i sträck, samma dag som Karolina och Alexander valt att försegla sin kärlek på. Men vad gör sommarregn när det är varmt och skönt både till årstid och i känslorna dessa tu emellan? 1:a september kan man väl inte kalla höst, eller hur? Vaxholms Kastell är vackrare tätt inpå än man kan tro på håll med sina steniga murar. Mjukt slingrande former på denna ö och vacker murgröna håller tankarna från allt vad krig och kanonstrider detta fort fått utstå. Här råder bara värme, fest och kärlek nu. Underbara Karolina och Alexander var så fina denna dag. Jag var bokad som bröllopsfotograf för porträtt och grattulationer; mitt minsta paket. Men visst hann vi med att få fina bilder? Jag smög ned till middagslokalen en kort stund som var så fin; men sedan fick jag hoppa på en båt tillbaka till Vaxholm och bila hem mig till Stockholm. Hoppas de fick en riktigt härlig fest sedan på Kastellet!

Dagens bild!

Dagens bild kanske inte ser så speciell ut, men för mig är den fantastisk! Motivet är en båt jag har på en hylla hemma, jag gillar den för den köptes i fjol på Santorini när jag och min kvinna var där. Grejjen är att detta är en provbild med min nya kamera! Efter en hel del eftertanke beställde jag Canons värsting; Canon EOS 5D Mark III. Det handlar om kvalitet och säkerhet.

 

Dagens bild kanske inte ser så speciell ut, men det är den!

 

Som bröllopsfotograf har man ju ett stort ansvar. Bilderna är unika och värdefulla, troligen fotograferas några av livets finaste och mest speciella bilder just en sådan här dag. Som bröllopsfotograf måste man ta det på allvar och göra allt för att det ska bli bra och samtidigt vara en rolig och lättsam dag för bröllopspar och gäster. Även för gästerna är bilderna viktiga då de blir uppmärksammade i bild som de kanske sällan annars blir; upklädda, fina och allt.

Tänk om något går fel? Tänk om kameran går sönder? Tidigare har jag bara haft en systemkamera och en väldigt kompetent kompaktkamera som backup. Denna kompaktkamera ger bilder i toppklass, problemet är att den inte används så ofta av mig och jag måste då koncentrera mig på tekniken och tappar det som är så viktigt; kontakten med de jag fotograferar.

Det viktigaste vid bröllopsfotografering är inte prylarna, det är känslan, vanan, blicken, att kunna ta människor och att hålla en hög servicegrad. Man måste känna sig trygg och kunna ha roligt under en porträttsession, annars syns det i bilderna. Jag blir så glad när jag hör hur jag får människor att slappna av, en förutsättning för att det ska bli bra bilder.

Åter till bilden, varför är den speciell? Jo, det är min nya fina kamera och den när verkligen grym. En svårighet man ställs inför som bröllopsfotograf är att ljuset ibland är svagt. I vissa kyrkor är det väldigt dunkelt och det kräver mer av kameran, men speciellt svårt är det senare på kvällen. Brudvalsen! Här börjar tekniken spela en betydande roll för hur bra bilden kan bli. Visst kan man sätta en blixt på kameran och smälla på med ljus, men det blir lite tråkigare bilder så.

Bilden är fotograferad i mycket svagt ljus på ISO 25 600, 1/30 sek, bländare 2.8. Och den är fantastisk! En billig kamera hade aldrig klarat att återge skeppet med så lite brus, även i färg är bruset bara snyggt.

Nu ser jag verkligen fram mot mina kommande bröllop; tre bröllop på raken kommande helger.

 

Ha det gott därute!

/Björn Mattisson 070-744 30 05

Pernilla och Per på Alvastra Kloster och Starby Kungsgård i Vadstena

Pernilla och Per sprang jag på när de provade ut kläder i Little Fairies butik för festkläder (www.littlefairies.se). Per och Pernilla var så fina och trevliga att det föll sig så att de bokade upp mig som deras fotograf nere i Östergötland. Per kommer därifrån och de hade bestämt sig för att hålla utomhusvigsel i Alvastra klosterruin. Helt underbart och jag tror inte det är så vanligt med vigslar där, fastän platsen är perfekt. Jag reste ned från Stockholm och bokade boende på bondgård, ett favoritställe ”Kullagården”. De sista bilderna på korna är därifrån och har inte med bröllopet att göra, de slank med ändå. Med lite tight schema gjorde vi porträttbilder vid Alvastra, Hästholmen och vid Pers föräldrahem (vetefälten, ladugården och gårdsmiljön). Bröllopsparet åkte dit med häst och vagn från Sya Hästskjutsar. Vi fick tänja lite på tiden för att hinna ta alla fina bilder innan fest och middag tog vid på Starby Kungsgård i Vadstena.

Underbart att vara med på detta bröllop, jag hoppas få återvända hit igen!

Midsommar på Djurönäset

På Djurönäset firas Midsommar med traditionell sillunch på sjöboden och midsommarbuffé. Efter lunchen blir det dans runt midsommarstången vid Djurö by.

Eftersom jag samarbetar med Djurönäsets Hotell och Konferens var jag på plats som fotograf för några bilder vid sjöpaviljongen! Vilken härlig plats! Här bjuds det på musikkvällar med Janne Schaffer, Hoffman Duo och fler.

Framöver hoppas jag kunna visa upp fler bilder från både bröllop, fest och event vid härliga Djurönset. Jag har också ett speciellt erbjudande till alla bröllopspar!

Kika in här för mer info: http://djuronaset.se/

Glad Midsommar!

Caddilac 1968

Bröllop under paraplyet! Bröllopsporträtt vid Ulrisdals slottsträdgårdar och vigsel i Bromma kyrka

Att det regnar behöver inte betyda att det blir ett tråkigt bröllop alls, men ett tips är ju att ha ett paraply till hands. Detta bröllopspar hjälpte jag med ett snyggt vitt paraply från Little Fairies. Jag tror de hade det rätt trevligt därunder. Tur att de valt en omtänksam fotograf som tog vägen förbi den fina bröllopsbutiken i Hägersten och plockade upp ett.