Bröllopsfeber på Bröllopsmässan

Bröllopsfotograf - Little Fairies

Bröllopsfotograf – Little Fairies

Förra helgen var det bröllopsmässa på Grand Hotel och nu är det bröllopsmässa i Nacka!

Bröllopsmässan Grand Hotel hittar ni här: www.brollopsmassan.se/
Bröllopsfeber heter mässan i Nacka, den hittar ni här: www.brollopsfeber.se/

Efter två härliga mässor i Spegelsalen på Grand Hotel har jag sagt upp min monterplats. Jag saknar det men samtidigt som jag älskar det måste jag också tänka på att en bröllopsfotograf också är en företagare. På mässan har jag bokat några bröllop och det är ju superroligt, men samtidigt har jag sedan fått tacka nej flera gånger om på dessa bokade datum. Samtidigt kan jag utnyttja mässhelgen till att göra vad jag älskar, fotografera.

Saknade du mig på mässan och ville se vad jag är för en filur? Jag saknar alla härliga möten det brukar bli. Förra året noterade jag mer än tvåhundra meiladresser att återkomma till.

Nu låter det som att jag är bortskämd, men jag arbetar hårt och är genuint lycklig för de som bokar upp mig som fotograf. Varje bröllop gör jag mitt yttersta. Jag planerar noga och är alltid en smula pirrig. Det hör till, det ska vara så, ett bröllop är någonting väldigt speciellt och skall vårdas ömt.

För mig allting viktigt! Från första kontakt, tills allt är levererat och klart. Det är viktigt att brudpar och gäster mår bra och tycker om att ha mig omkring sig. Det är viktigt att vara osynlig i kyrkan utan att missa ett ögonblick. Det är viktigt med kvalité på allt jag gör. Det är viktigt att hålla vad jag lovar. Det är viktigt att ert bröllop blir bättre än om jag inte varit där. Att bilderna blir top notch.

Detta är min webbsida för bröllop, jag kallar mig annars för Björn Fotograf och finns med min studio i Hornstull. Jämte Björn Fotograf, har jag lagt till mig med ”Bilder med Hjärta”. För det är det jag handlar om. Jag är en varm och lättsam person som älskar människor. Jag behandlar människor med hjärta och jag fotograferar med en blick för värme, kärlek och humor.

Saknade du mig på mässan, eller nu tycker att du önskar vi kunde mötts där? Hör av dig, så bjuder jag på en fikastund i studion i stället. Då får ni prata igenom ert bröllop med mig, berätta hur ni tänkt er att allt ska vara. Jag bidrar med tips och kan validera ert körschema. Söker du något, som exempelvis en bra stylist, rätt bil eller vill prata om olika festplatser; kan ni göra det med mig. Jag vet efter många år som bröllopsfotograf, vilka som är bra och kan guida er en bit på vägen.

Under mötet berättar jag om hur jag arbetar som fotograf och lyssnar på önskemål. Vi lär känna varandra lite. Efter mötet sätter jag ihop ett bokningsförslag till er, baserat på vad vi pratat om och skickar till er per mail. Ni kan överväga i lugn och ro och vill ni boka, gör ni det online genom att godkänna mitt förslag.

Hur låter det? Jag hoppas ni tycker att det är en bra idé. Jag kan ofta ses en helg, en kväll eller under en lunch. Då blir det lättare för er och jag tycker alltid det är roligt att ses!

Mvh
Björn Mattisson

 

En modevisning som gav inspiration inför vårens fester, bröllop och event.

Viva Spring 2013

Underbara Jennie på More is More anordnade eventet Viva Spring 2013 i sitt Showroom på Olofsgatan 18 i Stockholm!

En exklusiv & färgsprakande kväll!

Visning med underkläder från
Madame Blanche och vackra klänningar från svenska designern Frida Jonsvens.

Kvällens makeup och hår:

Kay L
Maggie Gelush
Karin Löfgren

En modevisning som gav inspiration inför vårens fester, bröllop och event.

Härliga sommar!

Underabara sommar!

Trots att det bara är i börjag av mars har jag redan fått boka sju fina bröllop och flera Pre-Shoots till det.
Dessutom kommer jag gå kurs med två av sveriges bästa bröllopsfotografer alldeles snart innan säsongen drar fart.

Bröllop i äppellundar, bröllop på slott, vigsel på en flotte! Saltsjöbaden, Skokloster och en rad nya och gamla fina ställen.
Jag lovar er massor av fina bilder framöver och det ska bli så roligt att träffa er därute på dessa härliga bröllop!

Måna av er har fått hjälp att hitta stylist, festkläder, festplats, vigselförrättare och andra kontakter jag har. Det är kul att hjälpa till.

Inför denna säsong har jag också införskaffat ett stort sindenvitt fint paraply som jag hyr ut för en bråkdel av vad det kostar att köpa.
Så har ni en detalj mindre att tänka på! Men sommaren kommer bli solig, så det är bara som en trygghet det ligger med i bilen.

Jag har också infört ett nytt galleri där era gäster kan beställa printbilder enkelt, det brukar alltid vara någon som vill ha det.
Gå in och registrera din mailadress på ditt bröllop under ”Mina Bilder” i menyn.

Väl mött!

Bröllopsfotograf Björn Mattisson

Paraply till bröllopet? Tänk om det blir regn!

Svenska somrar är ju som de är och ibland regnar det.

Som bröllopsfotograf är jag inte orolig för regn, jag har kameror som klarar av det och dessutom är ljuset ofta fint!
Ja, hällregnar det kan jag ändra uppfattning :)..

Hursomhelst, ett paraply till bröllopet ska vara stort så båda får rum under det (ja det blir mysigt). Därför finns det bröllopsparaplyer!
De kostar ca 800 kr och det kan ju kännas som en onödig kostnad för bara en dag och kanske behövs det inte ens. Det är stressigt nog när man kommer på alla extra detaljer som ska fixas och bara dyker upp några dagar innan bröllopet.

Därför har jag köpt ett paraply till er! Jag har med det i bilen och regnar det får ni hyra det för den blygsamma summan 150 kr. Låter det ok?
Det är skimrande pärlemovitt och passar alla klassiska stilar.

Vill du ändå ha ett själv och kanske inte har bokat denna omtänksamma fotograf? Köp det hos LittleFairies.se på nätet eller i deras butik!

bjornfotograf.se-01092012-5D3_8386

Nya bröllopsalbumen har kommit

 

image

Äntligen har mina nya bröllopsalbum kommit så jag kan visa hur de ser ut på kommande möten med er blivande brudpar!

De är superfina! Det är premiummodellen, flat-lay får ni vänta lite till på. Ni som redan bokat får känna och titta under er Pre-Shoot eller på bröllopsdagen.

Vin till Bröllop – Gladivin.se

När man planerar bröllop vill man ju tänka på allt, från stort till smått.

Att välja vin är en av alla saker som spelar in och gör skillnad, att man väljer ett dyrare vin behöver inte heller betyda att det är mer rätt.
Vinet ska passa till respektive maträtt och det ska tåla att stå orört när det tidvis kan bli flera tal att lyssna på.

Oavsett om ni arrangerar allt själva, eller via er festplats – kan ni konsultera proffs och här rekommenderar jag ”Glad i Vin”!

Gladivin.se är en en liten men naggande god vinimportör. Deras slogan “Vi väljer – Du njuter” säger mycket om vad det handlar om.

De arrangerar provningar, men hjälper dig även gärna rätt inför ert bröllop. Vinerna beställs hos dom och hämtar ut på det Systembolag ni väljer.
Eller då om det går via er arrangör/festplats.

Caddilac 1968

Bröllop under paraplyet! Bröllopsporträtt vid Ulrisdals slottsträdgårdar och vigsel i Bromma kyrka

Att det regnar behöver inte betyda att det blir ett tråkigt bröllop alls, men ett tips är ju att ha ett paraply till hands. Detta bröllopspar hjälpte jag med ett snyggt vitt paraply från Little Fairies. Jag tror de hade det rätt trevligt därunder. Tur att de valt en omtänksam fotograf som tog vägen förbi den fina bröllopsbutiken i Hägersten och plockade upp ett.

Budgetbröllop? Satsa på en professionell fotograf!

Dagens Nyheter skriver idag om hur man kan få mer bröllop för pengarna. Som vi bröllopsfotografer så gärna vill att var och en förstår, skriver även DN att man inte ska tumma på fotografen. Att anlita en fotointresserad vän eller dela ut kameror till alla kan bli katastrof. Som bröllopsfotograf ser jag många exempel på brudpar som bittert ångrar sig. Även de som anlitar en professionell fotograf som inte är proffs på just bröllop kan få problem. Det är många miljöer och tekniker som ska behärskas och det går fort mellan det dämpade ljuset i kyrkan eller festlokalen till gassande sol, både kamerainställningar och fotografens medvetenhet om vad som behöver göras ska hinna med. Dessutom är det bilderna som hjälper er och era vänner att återuppleva er fantastiska dag om och om igen. Bilderna kan bli lika vackra utan att du lägger krut på allt runtikring, även om det är härligt att låta sin bröllopsdag flöda av flärd och lyx.

Läs tipsen från DN här: http://www.dn.se/ekonomi/fa-mer-brollop-for-pengarna 

Inspirerande möte idag med solisten Rita Saxmark!

När jag fotograferade bröllop i Bromma kyrka för två veckor sedan fick jag lyssna på en sådan härlig solist att jag bara måste få dela med mig av henne till kommande bröllopspar och även till företagskunder. Jag hade lyxen av att stå nära och fotografera henne och fick då givetvis lyssna helt nära. Hon sjunger helt fantastiskt! Vi möttes idag över en fika på ”dubbelw”, ett ställe precis vid huvudentrén till Västermalmsgallerian. Snabbt förstår jag att hon är mycket mer än en solist till bröllop; hon är en tjej som sjungit i ett flertal av de stora musikalerna som Phantom of The Opera, Les Miserables m.fl men även operor som Figaros Bröllop och en hel del annat som Jazz.. ja jag måste verkligen korta av här men jag kommer lägga in mer info under fliken Samarbeten. Hur som helst bestämde vi oss för att jobba ihop och det känns ju superroligt. Det finns en hel del att ta i och vi kom fram till många sätt att samverka på. Det kommer mer om detta ska ni se och jag räknar med en rolig resa framåt. Jag kommer återkomma också med info om Ritas spelningar!

Efter regn kommer.. Bröllop

Ojoj, jag var nära att tro att jag skulle få fotografera mitt första bröllop i regn, men som det ser ut på prognisen klarar jag mig denna gången också.

http://www.yr.no/stad/Sverige/Stockholm/Stockholm/

 

Bromma kyrka och porträtt vid Ulriksdal

Jag är laddad och förberedd, det ska bli riktigt spännande att se om bilderna blir som jag visualiserat dom.

 

Bjuder här på en bild från Skeviks gård så ni har ngt att titta på :)..

[singlepic id=159 w=320 h=240 float=none]

Snart är det dags för bröllop! Vigsel i Bromma kyrka och porträttbilder vid Ulriksdals slott och dess vackra trädgårdar!

Carina och Anders dag är snart här och det är spännande! De gifter sig i Stockholms äldsta kyrka – Bromma kyrka. En kyrka jag själv tycker mycket om från när jag var en liten grabb. Vi brukade stanna där med cyklarna på kyrkogården för att dricka vatten när vi pojkar var ute på äventyr. Jag har även fotograferat bröllop där tidigare, men nu är det Carina och Anders tur och jag ser verkligen fram mot det!

Det är mitt paket kärlek som gäller så det blir porträtt, vigsel och gratulationer. Det täcker in mycket, inklusive en härlig tvåtimmars fotosession för porträtten vid Ulrisdals slott. Jag var ute där och rekade för två veckor sedan, då hade bladen knappt rullat ut sig men många tappra vitsippor kikade fram. Här är några bilder från dettta, man får liksom tänka in brudparet där i bild. Dessa bilder är inte heller speciellt behandlade eller tagna med alltför mycket omsorg; de är minnesanteckningar för mig så jag är beredd när det är dags. Hoppas nu på bra väder! Annars finns en reservplan för det som också blir bra :)..

 

photocrati gallery