Bröllopsfotograf Stockholm

Dagens bild!

Dagens bild kanske inte ser så speciell ut, men för mig är den fantastisk! Motivet är en båt jag har på en hylla hemma, jag gillar den för den köptes i fjol på Santorini när jag och min kvinna var där. Grejjen är att detta är en provbild med min nya kamera! Efter en hel del eftertanke beställde jag Canons värsting; Canon EOS 5D Mark III. Det handlar om kvalitet och säkerhet.

 

Dagens bild kanske inte ser så speciell ut, men det är den!

 

Som bröllopsfotograf har man ju ett stort ansvar. Bilderna är unika och värdefulla, troligen fotograferas några av livets finaste och mest speciella bilder just en sådan här dag. Som bröllopsfotograf måste man ta det på allvar och göra allt för att det ska bli bra och samtidigt vara en rolig och lättsam dag för bröllopspar och gäster. Även för gästerna är bilderna viktiga då de blir uppmärksammade i bild som de kanske sällan annars blir; upklädda, fina och allt.

Tänk om något går fel? Tänk om kameran går sönder? Tidigare har jag bara haft en systemkamera och en väldigt kompetent kompaktkamera som backup. Denna kompaktkamera ger bilder i toppklass, problemet är att den inte används så ofta av mig och jag måste då koncentrera mig på tekniken och tappar det som är så viktigt; kontakten med de jag fotograferar.

Det viktigaste vid bröllopsfotografering är inte prylarna, det är känslan, vanan, blicken, att kunna ta människor och att hålla en hög servicegrad. Man måste känna sig trygg och kunna ha roligt under en porträttsession, annars syns det i bilderna. Jag blir så glad när jag hör hur jag får människor att slappna av, en förutsättning för att det ska bli bra bilder.

Åter till bilden, varför är den speciell? Jo, det är min nya fina kamera och den när verkligen grym. En svårighet man ställs inför som bröllopsfotograf är att ljuset ibland är svagt. I vissa kyrkor är det väldigt dunkelt och det kräver mer av kameran, men speciellt svårt är det senare på kvällen. Brudvalsen! Här börjar tekniken spela en betydande roll för hur bra bilden kan bli. Visst kan man sätta en blixt på kameran och smälla på med ljus, men det blir lite tråkigare bilder så.

Bilden är fotograferad i mycket svagt ljus på ISO 25 600, 1/30 sek, bländare 2.8. Och den är fantastisk! En billig kamera hade aldrig klarat att återge skeppet med så lite brus, även i färg är bruset bara snyggt.

Nu ser jag verkligen fram mot mina kommande bröllop; tre bröllop på raken kommande helger.

 

Ha det gott därute!

/Björn Mattisson 070-744 30 05

You may also like